Norsk studentorganisasjon bonefish portfolio

Kunde

Norsk studentorganisasjon

Prosjektbeskrivelse

Norsk studentorganisasjon (NSO) hadde behov for en nettside som skulle tiltale målgruppen bedre og gi en enklere brukeropplevelse. De hadde føringer på logo og hovedfarge, men vi kunne fritt skape et nytt grafisk uttrykk og finne støttefarger som ville skape et mer moderne preg for student.no. 

Grafisk profil

Et viktig element i prosjektet er det visuelle uttrykket som nettsiden har. Lyse, friske og positive farger er valgt, og vi har brukt både organiske former og grafiske tegnede elementer for å skape en levende og frisk nettside. 

Grønnfargen i logoen brukes på mindre elementer som knapper og streker, mens en mer behagelig og nedtonet grønnfarge dominerer ellers. Aktuelt skiller seg ut med en lys gul som temafarge, for å skape litt forkjell og eget uttrykk på det aktuelle.

En mørk blåfarge blir brukt i overskrifter og som bakgrunn på kontaktkort. Denne skaper litt kontrast til de ellers lyse fargene, men er samtidig en tillitsvekkende farge. 

Fremheving av hovedformål

Det viktigste for NSO er politikken deres. Disse temasidene kom ikke så godt frem på den gamle nettsiden. Studentpolitikken har fått en fremtredende plass på forsiden på student.no, og har fått tilhørende grafiske ikoner som brukes gjennomgående. Ved å legge alle tre hovedkategorier med underkategorier direkte i menyen er organisasjonens politikk også lettere tilgjengelig. 

Administrering av nettsiden

NSO har kyndige medarbeidere som aktivt jobber med å utvide nettsiden med mer innhold, temasider, nyheter osv, og disse har nå fått ett sentralt sted hvor det aller meste ligger plassert i backend. Innholdet styres i type innhold, kategorier og underkategorier. Slik sørger vi for at alle artikler under samme tema har lik layout, og at det skal være enkelt for NSO å legge ut nye artikler. De har i tillegg friheten til å legge til knapper, tabeller, videoer og bilder der de selv ønsker.