Skip to main content
publiseringsverktøy cms

Publiseringsverktøy (CMS)

CMS for enkel publisering

Publiseringsverktøy, eller CMS (Content Management System), er en publiseringsløsning som brukes for å bygge og vedlikeholde nettsider. De er hovedsakelig laget for at du som bruker skal kunne publisere innhold på websiden din på en enkel måte. Logisk og intuitivt grensesnitt legger grunnlaget for at du enkelt kan administrere nettsiden, selv uten høy teknisk kompetanse.

En side du selv kan oppdatere

For de fleste kunder setter programmerer vi websiden i et CMS-system, da dette er kostnadseffektivt og enkelt å forholde seg til for både kunden og oss. Vi legger til rette for at du selv kan legge inn nytt, eller redigere eksisterende innhold. Dette setter vi opp i administratordelen av nettsiden. Du vil få nødvendig opplæring og hjelp med support når det trengs.

Open Source CMS - gratis, med åpen kildekode

Det finnes mange gratisversjoner (Open Source CMS) som fungerer bra. Vi bruker ofte disse som grunnlag for nettsidene til våre kunder. Gratisversjonen har derimot noe begrensede muligheter, og kan være tungvint for visse oppgaver. Derfor tilpasser vi løsningen etter bedriftens behov, og ekspanderer med tilleggsfunksjoner om det trengs. Denne kostnaden er ofte inkludert i prisen for nettsiden, slik at du ikke trenger å bekymre deg for ekstra kostnader selv om vi bruker flere verktøy.

sikkerhet på nett

Sikkerhet på nett er viktig i åpen kildekode

Sikkerhet er viktig i åpen kildekode

Når man skal bruke en åpen kildekode finnes det et hav av tilleggsfunksjoner. Det er naturligvis variasjon i kvalitet og sikkerhet på disse. Bygger du nettsiden i en åpen kildekode må du derfor være påpasselig med sikkerheten for å unngå virus og hackere.

Backup og sikkerhet er selvfølgelig inkludert i nettsider vi leverer. Skulle uhellet likevel være ute (det er dessverre noen veldige flinke hackere der ute), stiller vi alltid opp med en gang for å fikse problemet. Den aller beste løsningen for å sikre at siden alltid er online, vil være en kopi av nettsiden på en annen server. Har du svært mye trafikk er dette en god investering.

Joomla! og Wordpress

De to mest kjente og brukte publiseringsverktøyene er Joomla! og WordPress. Begge gir muligheter for utvidelse og funksjoner, og passer for deg som trenger nye nettsider. Både Joomla! og WordPress kommer med jevnlige oppdateringer for å holde tritt med teknologi og trender.

Å bygge en side i et CMS gir deg mulighet til å kontrollere tilgang og oppsett i admin, i tillegg til selve designet av websiden. Etter hvert som oppdateringene kommer, oppdaterer vi automatisk nettsiden for deg, slik at du ikke behøver å tenke på det. Dermed har du alltid en moderne nettside som fungerer på alle plattformer.

Trenger du ny nettside?

Ta kontakt med oss for et uforpliktende møte.