google adwords søkeordsannonser

Google AdWords (søkeordsannonser)

Hva er Google AdWords?

AdWords er Googles annonsesystem hvor du kan betale for annonseplass på spesifikke søkeord.

Annonsering i Google AdWords enkelt forklart:

  1. Du oppretter et sett med tekstannonser og velger hvilke søkeord de skal kobles til.
  2. Deretter velger du dagsbudsjett og makspris du vil betale per klikk (denne avgjør hvor synlig annonsen din blir). Populære søkeord er dyrere enn andre.
  3. Til slutt sender du annonsene til godkjenning, og de er oppe og går innen kort tid.
Google AdWords er effektivt og lønnsomt - du betaler kun per klikk på annonsen din. Hvor relevant annonsen din er påvirker pris per klikk og hvor god plassering du får.

Annonsér i Google

Vi gjør i gjennomsnitt 6,2 søk på Google i løpet av en dag. Når 87% av Norges befolkning er på nett hver dag, kan vi regne minst 30 millioner søk hver dag. Dette utgjør et stort potensielt marked! En tekstannonse vil vises i de øverste søkeresultatene på dine utvalgte søkeord, og du kan overvåke hvor mange som har sett annonsene dine, hvor mange som klikker på de, samt konverteringsraten.

I AdWords kan du også annonsere med bannerannonser (bildeannonser) i Displaynettverket. Disse vises i et bredt utvalgt av annonseflater, på nettsider som Dagbladet.no og Hegnar.no. Les mer om bannerannonser i Google AdWords her.

Drift av AdWords-konto

Det er svært viktig å være synlig på nettet, da studier viser at opptil 90% av forbrukere bruker søkemotorer før de bestemmer seg for å kjøpe en tjeneste eller et produkt (DII 2012). Ved å annonsere gjennom AdWords har du muligheten å treffe den målgruppen du ønsker. Du har uendelig med valg av søkeord, målgrupper og lokasjon å velge mellom for hvor og når annonsen din skal vises.

Synes du dette høres tidkrevende ut? Et digitalbyrå vil opprette og drifte AdWords-kontoen for deg, så du heller kan bruke tiden din på det du er best på. Google gir deg muligheten til å justere innstillinger og søkeord underveis i kampanjen for at dine annonser skal være mest mulig effektiv.

Vi i Bonefish har flere års erfaring med drifting av AdWords-konto. Vi er sertifisert Google Partner, som gjør at våre kunder kan stole på at vi vet hva vi driver med, og er en seriøs aktør. Vi følger med på kampanjen, og passer på at pengene dine blir brukt forsvarlig og best mulig. Du får jevnlig rapporter med nøkkeltall så du ser akkurat hva du får for pengene, og vi kommer med anbefalinger om videre strategi.

Hvordan øke konverteringsraten?

Ved å overvåke hvor besøkende kommer fra, hvilke sider de besøker og hvor lenge de er på siden din, kan du gjøre nødvendige justeringer for å øke konverteringsraten. Dette kan for eksempel være å opprette en egen kampanjeside for annonsen, omskrivning av innhold på siden, eller å utvikle et bestillingsskjema som gjør det lettere for kunden å gjennomføre en bestilling. I tillegg er det viktig at budskapet i annonsen stemmer overens med ditt produkt og informasjonen besøkende får på siden din.
Ta kontakt med oss om du er interessert i å bli mer synlig i Google og nettaviser/-sider i Google sitt Displaynettverk.