Skip to main content
Er nettsiden din sikker?

Er nettsiden din sikker?

Sist endret: 18. januar 2023

Har du ikke SSL-sertifikat som sørger for HTTPS-kryptering på nettsiden din risikerer du å få merket «Ikke sikker» i nettleseren. Her er hvorfor du må oppgradere til HTTPS.

  • Få en sikker nettside
  • Unngå å bli merket som «Ikke sikker» eller «Farlig»
  • Få høyere rangering i Google
  • Vis kundene dine at du er til å stole på

La oss oppklare hva HTTPS er før vi går videre.

Hva er HTTPS?

HTTPS står for Hypertext Transfer Protocol Secure, og er en sikrere utgave av HTTP. Har nettsiden HTTPS i nettadressen kan du være trygg på at informasjonen som sendes mellom nettleseren og serveren bli kryptert. Koblingen beskytter data som kredittkortinformasjon, innloggingsinformasjon og lignende. Informasjonen som sendes blir kodet om til et «språk» som bare nettleseren og serveren kan tolke gjennom HTTPS-koblingen.

Tidligere var dette kun en standard for nettsider som behandlet sensitiv informasjon, men i dag har dette blitt standard for alle typer nettsider. Spesielt fordi brukere blir advart mot å bruke nettsider som ikke har HTTPS.

Hva er SSL-sertifikat?

Et SSL-sertifikat er det som vil aktivere HTTPS på nettsiden din. Derfor brukes disse ofte om hverandre. SSL står for Secure Sockets Layer, og sikrer dataene som sendes mellom deg som bruker og nettsiden du besøker.

Du må dermed ha et SSL-sertifikat for å aktivere HTTPS.

Sikkerhetsnivåer hos Google

Siden juli 2018 har Google Chrome merket alle sider som ikke bruker HTTPS som «Ikke sikkert» eller «Farlig». I Chrome får nettsiden din en av tre merker:

https sikkert

Informasjon på denne siden blir kryptert, og du er trygg.

https ikkesikkert

Nettsiden bruker ingen privat tilkobling, og det kan hende andre personer ser informasjonen du sender inn på siden.

https farlig

Ikke sikkert: Noe er alvorlig galt med personvernet til nettsidens tilkobling, og andre kan se informasjonen du sender inn.
Farlig: Unngå nettsiden. Hvis du bruker nettsiden, vil din informasjon sannsynligvis bli delt med uønskede personer.

Disse ikonene gjør at besøkende raskt ser om nettsiden din er sikker eller ikke. Har du ikke en sikker nettside vil du kunne oppleve mindre trafikk og tid brukt på siden din.

Her kan du se hvordan et sikkerhetssertifikat ser ut i nettleseren:

https nettside

3 grunner til å oppgradere til HTTPS

  1. Du får en nettside som merkes med “Sikker” og et hengelås-ikon. Dette viser at siden er trygg, og besøkende føler seg trygge på å fylle inn informasjon om betalingskort, innlogging og andre personopplysninger.
  2. Google rangerer sider med HTTPS høyere i søk enn sider uten. Google ønsker med dette å gjøre internett til et tryggere sted.
  3. Du oppleves som en seriøs og trygg aktør som tar sikkerhet på alvor. Du har gjort et tiltak for å sikre dine besøkendes sikkerhet.

Kilde: Google

Ønsker du hjelp med å sikre siden med HTTPS? Ta kontakt med oss i skjemaet under. Meld deg gjerne også på nyhetsbrevet vårt for oppdateringer fra bloggen rett i innboksen!

 

Kontakt oss

Navn
E-post *
Telefon
Melding