Skip to main content
6 gode nettsider med gratis bilder

6 gode nettsider med gratis bilder

Sist endret: 04. april 2021

Mangler du bilder til nettsiden din? Dette blogginnlegget er for deg som ikke har ressurser til å ansette fotograf eller ha abonnement på bildetjenester.

Creative Commons CC0

Det finnes mange nettsider som tilbyr gratis bilder tatt av fotografer. Selv om bildene i utgangspunktet er gratis, er det viktig å dobbeltsjekke lisensen. Lisensen Creative Commons CC0 betyr at fotografen har sagt fra seg alle rettigheter (no rights reserved), og du kan laste ned bildet og bruke det som du vil.

Her er en liste med 6 gode nettsider med gratis bilder

1. Pixabay

Pixabay er en gratistjeneste med over 109 000 fotografier, illustrasjoner og vektorgrafikk. Her kan du gjøre frisøk etter motivet du er ute etter, og sortere eller type fil, om det skal være horisontalt eller vertikalt, ønsket størrelse, med mer.

Til høyre for bildet dobbeltsjekker du at lisensen er CC0. Under bildet finner du lignenede bilder. I høyre kolonne finner du også sponsede bilder av Shutterstock, som er en betalingstjeneste. Disse ligger her for å finansiere Pixabay.

pixabay bildetjeneste

2. Kaboompics

Kaboompics inneholder over 5000 bilder tatt av fotograf Karolina Grabowska. Disse bildene ligger under en egendefinert Kaboompics-lisens. Det har lite å si for deg som ser etter bilder til nettside eller markedsføringsmateriell, for det eneste som ikke er lov er å redistribuere bildene (selge de videre).

Bildene på Kaboompics er nydelige, av høy kvalitet, og kommer med en komplementerende fargepalett! Her er det mye inspirasjon å hente. Du kan klikke deg mellom kategorier, laste ned forskjellige størrelser, og søke etter søkeord eller farge med mer.

kaboompics bildetjeneste

3. Unsplash

Unsplash har en bildebank på over 200 000 fantastiske bilder av høy kvalitet fra over 40 000 fotografer rundt omkring i hele verden. Disse bildene er helt gratis å bruke, både privat og kommersielt. Det kommer hundrevis av nye bilder hver dag. Under “Explore” finner du flere titalls kateogrier, og det finnes selvfølgelig også en søkefunksjon.

unsplash bildetjeneste

4. Negative Space

Bildebanken Negative Space inneholder bilder fra et helt samfunn av fotografer som vil dele bildene sine. Bildene ligger under CC0-lisens. Her finner du mange kategorier å bla gjennom, samt en søkefunksjon. Det er noe mer reklame på Negative Space enn de andre sidene.

negativespace bildetjeneste

5. StockSnap

StockSnap sine bilder ligger også under CC0-lisens. Her er det mange fotografer som bidrar, og det kommer ut mange bilder hver dag. På StockSnap kan du bla deg gjennom mange kategorier, og se de mest populære kategoriene, samt de mest populære bildene akkurat nå. Bildene er av svært høy kvalitet, og enkle å laste ned.

stocksnap bildetjeneste

6. GRATISOGRAPHY

Bildene på Gratisography er tatt av Ryan McGuire og ligger under CC0-lisens. Her finner du kreative, kunstneriske og tøysete bilder. Klikk direkte på bildet på blir det lastet ned med en gang - enkelt!

gratisography bildetjeneste

Alle sidene over har flotte, høyoppleselige bilder som fint kan brukes til blogging, sosiale medier og nettsider, samt markedsføringsmateriell. Bildene kan brukes både privat og kommersielt.

Les mer om hvorfor du bør bruke bilder i din markedsføring.

Andre ressurser

Mange bedrifter, offentlige personer og organisasjoner har egne pressebilder. Skriver du om en spesifikk person, organisasjon eller lignende bør du sjekke ut om de har slike bilder du kan bruke.

Skriver du om andre nettsteder eller nettaviser, kan du bruke skjermbilder (screenshot) og referere til nettsiden. Det ser du eksempel på i denne artikkelen.

Finner du et fint bilde på for eksempel Flickr, kan du prøve å sende en melding til fotografen og høre om du kan bruke bildet på nettsiden din. Er du heldig får du det kanskje gratis mot en kreditering til fotografen.

Finner du ikke bildet du trenger?

Selv om det finnes tusenvis av gratis bilder, er det ikke sikkert du finner akkurat det bildet du trenger. Da kan du overlate jobben til oss. Vi har avtaler med bildebanker som gir oss gode priser på bilder, samt at vi tar på oss jobben med å bruke tid på å finne det perfekte bildet for deg. Vi har også fotografer som sørger for å ta flotte bilder, enten det er av ansatte, produkter, eller miljøbilder.

Ta kontakt hvis du ønsker hjelp med nettsiden din!

Kontakt oss

Navn
E-post *
Telefon
Melding