Skip to main content
Treg nettside

Er nettsiden din treg?

Sist endret: 16. oktober 2020

Mennesker liker raske nettsider. Det gjør også Google. Hvor raskt må siden din lastes inn for å nå kriteriene?

Vi vil ha innhold kjapt

Langt over halvparten av all internettrafikk skjer i dag på mobilen. Vi er vant til å oppdatere Facebook, gå kjapt inn og lese en sak på VGnett, sjekke når neste buss går og søke oppskrift til pizzaen som skal lages i kveld. Vi vil ha informasjon, og vi vil ha den nå!

Google har for lengst startet å gi bedre plasseringer i søkeresultatene til sider som er tilpasset mobil, enn de som ikke er det. Det er fordi de vil gi en god opplevelse til de som bruker Google. Er nettsiden din treg, bør du sjekke om den er mobilvennlig.

Hold deg under 3 sekunder

DoubleClick (eid av Google) har analysert over 10 000 mobilnettsider, og funnet ut at gjennomsnittstiden på innlasting av sidene er 19 sekunder over 3G-nett. I studien “The Need for Mobile Speed”, legger de frem tall som sier at 53% av besøkende på mobilsider forlater siden om den bruker over 3 sekunder å laste inn.

DE VIKTIGSTE FUNNENE:

  • 53% forlater en webside om den bruker mer enn 3 sekunder på å laste inn på mobil.
  • 1 av 2 forventer at en webside skal laste innen 2 sekunder.
  • 46% av forbrukere sier at det å vente på en side laste inn er det de liker minst når de surfer på mobilen.

Det optimale er altså å holde deg til 2-3 sekunder innlasting på mobil. På Googles PageSpeed Insight kan du teste hvordan din nettside presterer på mobil.

Hvorfor har jeg en treg nettside?

Det finnes mange elementer som bidrar til å gjøre nettsiden din treg. Det kan være for eksempel:

  • Filstørrelse på bilder
  • Struktur på siden
  • Siden er ikke komprimert
  • Mye trafikk
  • Utdatert CMS
  • Serverytelse

Et av de mest effektive grepene du kan gjøre, er å optimalisere bildene på siden din. Bildene bør være i riktig størrelse, filformat og ppi. Dette sørger for at filstørrelsen blir mindre og tar mindre plass, selv om de ser like bra ut.

Er siden tregere enn 3 sekunder?

Vi lever i et samfunn hvor folk er mye på farten. Nettsider som ikke er raske nok vil miste lesere og synke i plasseringer i Google. Adresser nettsiden din i dag. Er den rask nok? Hva kan du gjøre for å øke hastigheten?

Ta kontakt med oss om du ønsker profesjonell hjelp med dette.

Kontakt oss

Navn
E-post *
Telefon
Melding