Nettsider som ikke er mobilvennlige synker i plassering på Google-søk

Nettsider som ikke er mobilvennlige synker i plassering på Google-søk

Skrevet: 29. mars 2017

En responsiv (mobilvennlig) nettside er en nødvendighet i dag. I følge Google gjøres det flere søk fra mobil enn fra desktop selv fra hjemmet eller arbeidsplassen. Dessuten har mange av våre kunder faktisk flest besøkende fra mobil!

I mobilsøk blir nettsiden din vurdert etter mobilvennlighet

I 2015 gjorde Google drastiske endringer i sin algoritme. Nå rangerer de siden din ut i fra om den er responsiv og fungerer like bra på alle typer enheter når du søker fra mobil. Tidligere har rangeringene i søkemotoren på mobil vært basert på hvordan siden din presterer på desktop.

Hvis du har gode rangeringer i søk gjort fra PC, har du ikke nødvendigvis like gode rangeringer i et søk gjort fra mobil. Er det langt over to år siden du sist oppdaterte eller laget ny nettside er sjansen stor for at din rangering har sunket en del. Dette er fordi Google tilpasser seg brukerne, og de liker best sider som er enkle å bruke på mobil, naturligvis.

Nettsiden din er ofte det første møtet brukeren har med din bedrift. Du har rundt 2-3 sekunder på deg på å overbevise en bruker om å bli værende på siden din.

En nettside som vises på samme måte på mobil som på en vanlig PC-skjerm er vanskelig å navigere, og tvinger brukeren til å zoome inn og ut for å lese innholdet. Dette er frustrerende for brukeren, og han eller hun vil mest sannsynlig gå ut av siden med en gang. På den andre siden vil en mobilvennlig nettside umiddelbart være lesbar og enkel å navigere seg gjennom.

Under ser du forskjellen. Hvilken side ville du foretrukket å lese på mobilen din?

er min side mobilvennlig

Bilde: Google. 

Her kan du teste om din nettside er mobilvennlig!

Noe som også er viktig for Google er hvor kjapt siden din lastes ned for brukeren. Er bildene dine veldig store? Har du en treg server? Bruker du en gammel kode og kanskje litt for mange forskjellige teksttyper? Da er det nok på tide å oppgradere nettsiden.

Ta en titt på disse 8 tabbene som kan gjøre at brukere raskt forlater nettsiden din eller ikke får et godt inntrykk av bedriften din: 8 Design Blunders That’ll make people leave your website.

Ønsker du hjelp til å få nettsiden din mobilvennlig? Ta kontakt med oss!

Kilde: Google

Kontakt oss

Navn
E-post*
Telefon
Melding
Send

Andre spennende artikler

Slik jobber du strategisk med SEO

5 grunner til å starte med nyhetsbrev

Hvordan bli raskere indeksert av Google? Våre 9 beste tips