Skip to main content
Hvorfor er innhold så viktig på en nettside?

Hvorfor er innhold så viktig på en nettside?

Sist endret: 18. januar 2023

Vi kan ikke få si det nok til våre kunder: Innhold er noe av det viktigste du må jobbe med på nettsiden.

Et nettside uten innhold er bare et tomt skall. Nettsiden kan være rask og vakker, men uten innhold vil ikke nettsiden gi noen verdi for den besøkende. I tillegg vil du aldri bli funnet på Google uten godt innhold.

Hva er godt innhold?

Godt innhold karakteriseres av at det er nyttig for den besøkende på nettsiden. Det kan være gode tips til å skifte dekk på bilen, hvordan du potter om en plante, eller hvilken hudkrem som passer til din hud.

Det er dette folk søker etter i Google og ønsker svar og løsninger på.

I tillegg må innholdet være lett å lese og forståelig. Det bør være skrevet på en enkel måte slik at målgruppen forstår det, og teksten bør være oppdelt i avsnitt, med undertitler og uthevinger. Dette gjør at teksten kan skumleses, noe de aller fleste gjør.

Les mer om hvordan du skriver for nett.

Hvordan bli funnet på Google med godt innhold

Google har svært avanserte søkemotorer som søker gjennom alle internetts kriker og kroker hver dag og leter etter de beste resultatene for det man søker på. Det er flere kriterier du blir vurdert etter, blant annet innhold, struktur på siden, hvor rask siden lastes, sikkerhet på siden og optimalisering av nøkkelord.

En nettside som Bonefish.no har en tjenesteside om Websider. Herunder har vi flere undersider som bygger opp under temaet Websider. I tillegg har vi bloggen vår som linker til relaterte undersider under Websider i blogginnlegg som har det som tema. Alt dette er med på å bygge opp under nøkkelordet Websider.

Teknisk og SEO

I tillegg er det viktig at du har SSL-sertifikat slik at Google oppfatter siden din som trygg, og at den laster relativt raskt. Du må også jobbe med søkemotoroptimalisering (SEO). Det holder ikke å bare ha et fantastisk blogginnlegg hvis du ikke har en søkeoptimalisert tittel, alt-tekst på bilder og metadescription. Den tekniske delen er like viktig som innholdet.

Les mer om SEO her.

Det er en kontinuerlig jobb

Å lansere en ny nettside med undersider som bygger opp under tjenestene dine vil gi deg et lite kick i Googles søkemotor. Men det vil ikke holde lenge. Å jobbe med innhold er en kontinuerlig jobb. Du bør legge ut nytt innhold på nettsiden din minst månedlig om du virkelig ønsker å havne på førstesiden på Google.

For vår kunde Elsjekk AS, har vi publisert innhold hver måned i to år, og de er nå på første side på Google på hele 50 søkeord!

Blogginnleggene inneholder tips og råd og blir delt på Facebook og LinkedIn. Alle innlegg blir linket til deres tjenester, noe som bygger opp under nøkkelordene deres. Når Google stadig finner nye sider med unikt og godt innhold vil siden blir vurdert som oppdatert og relevant.

Arbeidet med innhold tar tid og ressurser, men er noe du kan få svært god avkastning på i det lange løp. Hvor ofte blar du til side 3 og 4 i Googles søkeresultater?

Ønsker du å komme på førstesiden på Google?

De fleste ønsker å komme på førstesiden på Google, men mangler kanskje tid eller kunnskap. Det ønsker vi å hjelpe deg med. Vi har mange resultater å vise til, og digger å jobbe med bedrifter som har gode produkter eller tjenester man kan bygge mye innhold rundt!

Vi har forskjellige måter vi jobber med bedrifter på, enten det er fast innlegg hver måned, eller en mer helhetlig tilnærming hvor vi jobber med både blogg, nettsiden og sosiale medier.

Vi gleder oss til å høre fra deg som har store ambisjoner! Ta kontakt i dag for en hyggelig prat.

 

Kontakt oss

Navn
E-post *
Telefon
Melding